Blog | Wat trek je aan naar het theater?

Kleding

Wat doe jij aan?

Als kind vond ik het heerlijk om mij uit te dossen. Niet alleen ik moest er piekfijn uitzien, maar mijn poppen ook. Als er feestjes waren deed ik het liefst een glitterjurk aan en werd ik dolblij als mijn moeder aan kwam zetten met de Carmen krulset. Dat was echt speciaal en één groot feest. Wist je dat vroeger men heel netjes gekleed ging naar het theater? Mannen in pak, vrouwen in prachtige avondjurken…

NOSTALGIE?

Je kent het misschien nog wel uit films en volgens mij is het in Amerika veel normaler om je nog op te doffen voor de schouwburg dan in Nederland gebruikelijk is. Stiekem vind ik dat enorm jammer! Aan de ene kant snap ik dat theater toegankelijker is wanneer iedereen lekker draagt wat hij of zij wilt, maar aan de andere kant heeft het iets magisch. Misschien wel de magie van het kleine meisje die vroeger zich eens in de zoveel tijd helemaal uitsloofde.

LAAT JE JOGGINGSBROEK MAAR THUIS

Mijn jongere broertje heb ik altijd geleerd dat je niet in een joggingsbroek naar het theater gaat en ik ben ook van mening dat je petjes beter thuis kan laten. Het maakt je avondje uit net iets specialer als je een beetje je best doet. Daarbij vind ik het altijd een feest om naar mensen te kijken en kan ik het heel erg waarderen als mensen hun beste beentje voorzetten. Zeker met premières is dat extra leuk! Je kunt dan lekker rondkijken in de foyer.

WAT DRAAG JIJ DAN?

Zelf varieer ik veel in m’n outfits en doe ik vaak net een beetje meer dan ik normaal zou dragen. Ik moet ook wel eerlijk bekennen dat ik kijk naar het genre. Bij cabaret draag ik namelijk vaak een iets nonchalantere outfit dan naar een toneelvoorstelling. Ik wil natuurlijk ook niet overdressed zijn! Wat dragen jullie het liefst naar het theater?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.