BLOG | Het spektakel dat je belevingstheater noemt

belevingstheater

Het is leuk als dingen net even anders zijn dan je verwacht. Een soort verrassing. Er zijn belevingstheater voorstellingen die hiermee experimenteren en daardoor juist heel erg opvallen. Net dat beetje extra om je in een andere wereld te loodsen. Gisteren nam ik een nieuwe video op bij de voorstelling: “Ik ga op reis en ik neem mee” en dit is zo’n bijzondere voorstelling…

OP REIS NAAR MAROKKO

belevingstheaterHoewel het nog even duurt voordat ik jullie de video kan laten zien, is het wel een mooi bruggetje naar mijn verhaal. Ik wil jullie graag vertellen waarom ik van zulke voorstelling hou. Met Abdelhadi ga je op reis naar Marokko en dit alles in zijn busje. Het is een groot avontuur en interessant om te zien hoe het publiek meedoet. Theater wordt zo echt een ervaring.

EEN NETFLIX MARATHON

Van ander kaliber, maar net zo speciaal is The Nation. Een marathon voorstelling van maar liefst vijf uur. Uiteraard met pauzes erin, maar het is dus een stuk langer dan een gemiddelde theatervoorstelling. Het leuke van deze voorstelling is dat de theaters hierop inspelen door hapjes in de pauze klaar te zetten. Zo voelt het echt als een Netflix marathon, maar dan op toneel.

IN HET DONKER

Tijdens de voorstelling: Husbands and wives van Toneelgroep Amsterdam zat een deel van het publiek op het podium. Je kreeg het gevoel dat je onderdeel van de voorstelling was, omdat de acteurs hiermee speelde en ze zelfs tussen het publiek gingen zitten. Ik heb vorig jaar ook een voorstelling gezien waar het licht pas na een kwartier aanging. Het grappige is dat sommigen het fantastisch vonden, maar dat ik merkte dat ik daar heel onrustig van wordt. Ondanks mijn onrust blijft het mij wel bij.

WAT HEB JIJ GEZIEN?

Mijn favoriet aller tijden heb ik al eens eerder benoemd. Dit is namelijk Situation Rooms van Rimini Protokoll. Een voorstelling waar je met tablets door een installatie gaat. Dit was pas belevingstheater. Wat is de meest bijzondere vorm van belevingstheater die jij ooit gezien hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.