BLOG | Rap in het theater

rap

Sommige mensen spreken van hoge en lage kunst en beschouwen rap als lage kunst. Ik vind dat onzin. Het is namelijk een kunst op zich om een tekst te schrijven die mooi is en ook nog eens blijft hangen. Ik vind het daarom super tof dat deze vorm momenteel massaal in de theaters staat. Het theater is ook bestemd voor deze prachtige verhalen en daarom vertel ik jou graag welke rappers er nu te zien zijn..

BRACE HEEFT ZIJN LES GELEERD

Het theaterweekend gaat bijna van start en een rapper die daar zijn opwachting maakt is Brace. Hij speelt 26 januari in het Kennemer Theater in Beverwijk. Brace ken je misschien van zijn hits: “Moppie”, “Dilemma” en “Drijfzand”. Hij is er even tussenuit geweest en heeft vele lessen geleerd. In zijn theatershow geeft hij een kijkje in zijn leven.

REPRISE VAN FRESKU

rapDe voorstelling van Fresku was zo’n succes, dat hij dit jaar zijn show nogmaals opvoert. Dit noem je een reprise. Het is een theatrale show met verschillende types, poëzie en meerdere thema’s. Wist je dat hij heel grappig is? Niet alles wat hij wilt vertellen kan hij kwijt in zijn raps en daarom staat hij met veel plezier op de planken.

DIE ENE COACH VAN THE VOICE

Iemand die we niet in dit lijstje mogen vergeten is Ali B. Je kent Ali B vast van The Voice of Holland of zijn rap “Leipe Mocro Flavour”, maar sinds een aantal jaar staat hij ook op de planken van het theater. Hij laat graag zijn kritische blik zien over verschillende maatschappelijke thema’s en het leuke is dat zijn tour nog moet beginnen. Je kunt hem vanaf 15 januari in een try-out zien spelen waar hij zijn voorstelling voor het eerst uitprobeert!


Vind jij het een goede ontwikkeling dat steeds meer rappers hun verhaal vertellen in het theater?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.