BLOG | Verhuizen voor je studie

Blik op Theater wil de veelzijdigheid van theater laten zien. Elke maand zal Lotte Kuijt (18) daarom vertellen over haar avonturen op de MBO Theaterschool in Rotterdam. Dit keer vertelt Lotte over haar verhuizing naar Rotterdam.  “Op het moment dat ik weer thuis was aangekomen met mijn vader, ging hij weg. Dat was het lastigste moment. Ik ging uit huis, dat voelde ik toen pas echt voor het eerst.”

geen zin om te reizen

verhuizenZelf woon ik in Zaandam, maar om nou elke dag op en neer te gaan tussen Zaandam en Rotterdam, daar had ik niet zo’n zin in. Dus ik ben op zoek gegaan naar een kamer in Rotterdam. Online had ik al snel een heel leuk kamertje gevonden in Rotterdam-Zuid. Wat een mazzel! 1 september 2017 was het zover: ik ging verhuizen. Mijn vader, mijn collega en haar vriend hielpen mij.

Snikkend zeiden mijn vader en ik elkaar gedag.

het moment van besef

Op een gegeven moment, toen mijn collega en haar vriend al weg waren, ging ik met mijn vader boodschappen doen in een Pools winkeltje op de hoek van mijn straat. Daar sprak niemand Nederlands. Alleen Pools en een klein beetje Engels. Op het moment dat ik weer thuis was aangekomen met mijn vader, ging hij weg. Dat was het lastigste moment. Ik ging uit huis, dat voelde ik toen pas echt voor het eerst. Snikkend zeiden mijn vader en ik elkaar gedag. Daarna heb ik me eroverheen gezet. Het was tijd om de positieve kant ervan te zien. Ik kon nu alles eten waar ik zin in had en zo laat naar bed gaan als ik wilde. Ik had een leuk huisgenootje en in het weekend ging ik toch naar huis.

In de Ikea heb ik het contract ondertekend en sinds 1 december 2017 woon ik tegenover het Feyenoord stadion aan de andere kant van het spoor.

toen moest ik weg

Ik heb in dat huisje drie maanden gezeten. Helaas moest ik weg, want mijn huisgenootje wilde daar met haar vriend gaan wonen en ik onderhuurde het van haar. Sowieso hadden we twee maanden afgesproken, dus ik mocht er al een maand langer in wonen. Ook mijn tweede kamer heb ik via internet gevonden. Het verschil was alleen dat ik het dit keer echt zelf ging huren. In de Ikea heb ik het contract ondertekend en sinds 1 december 2017 woon ik tegenover het Feyenoord stadion aan de andere kant van het spoor. Een iets grotere kamer. Het is wel weer even wennen weer, maar dat komt goed!

het moment van vertrek

Het lastigste van op mezelf wonen vind ik het moment als ik bij mijn ouders ben en ik na het weekend of na de vakantie terug moet. Eenmaal in mijn huisje aangekomen gaat het wel weer, maar het moment van vertrek blijft lastig. Gelukkig weet ik waarvoor ik het doe, de school maakt de verhuizing het dubbel en dwars waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.